Onze vereniging

Tennisvereniging de Mossendam is op 8 maart 1978 officieel opgericht; aanvankelijk als een vereniging die bij gebrek aan buitenbanen is beginnen te spelen in de luchthal van Tennis Inn. Onderhandelingen met de gemeente Goor en Tennis Inn resulteerden in de openstelling van 4 gravelbanen op 6 juni 1981.

In de loop der jaren is het ledenaantal zeer snel toegenomen tot ca. 680 leden. Dit vereiste de nodige en snelle aanpassingen van de accommodatie. In april 1991 werden 2 nieuwe gravelbanen officieel geopend. In mei 1992 vond er wederom een uitbreiding plaats, nu in de vorm van een mini-tennisbaan met aan de achterzijde een oefenmuur.

Echter ook nu nog kon niet aan de vraag voor voldoende speelruimte worden voldaan, dit resulteerde opnieuw in een uitbreiding van de banen, in eerste instantie baan 7 en 8, in 2004 met baan 9.
Alle banen zijn voorzien van verlichting.

De kantine en kleedgelegenheid zijn verbouwd 2005. Deze zijn uitgebreid en aangepast aan de huidige eisen. Aanvankelijk was de tennishal in handen van Stichting Tennishal de Mossendam. In 2010 is TV de Mossendam eigenaar geworden van alle opstallen (hal, kantine en kleedruimtes).

De accommodatie biedt iedereen dus volop gelegenheid om de tennissport te beoefenen. Op de clubavonden kunt u spelenderwijs uw medeleden leren kennen, want gezelligheid staat hoog in het vaandel van de vereniging.

Ook prestatief zijn er verschillende mogelijkheden; competitie, toernooien, clubkampioenschappen, enz. Bovendien kunt u bij de vereniging terecht voor het nemen van lessen, zowel in de zomer als in de winter. In het zomerseizoen kunt u bij alle weersomstandigheden spelen, want naast de 9 buitenbanen kunt u bij slecht weer gebruik maken van de 3 binnenbanen.

In de wintermaanden worden de binnenbanen verhuurd aan leden en niet-leden van onze vereniging en organiseert TV de Mossendam diverse toernooien verdeeld over het gehele winterseizoen. In de wintermaanden zorgt onze baancommissie ervoor dat een aantal buitenbanen bespeelbaar blijft. Zo kan er met droog weer het hele jaar door buiten getennist worden.

Start typing and press Enter to search

X