Tennisvereniging de Mossendam is op 8 maart 1978 officieel opgericht; aanvankelijk als een vereniging die bij gebrek aan buitenbanen is beginnen te spelen in de luchthal van Tennis Inn. Onderhandelingen met de gemeente Goor en Tennis Inn resulteerden in de openstelling van 4 gravelbanen op 6 juni 1981.

In de loop der jaren is het ledenaantal zeer snel toegenomen tot ca. 680 leden. Dit vereiste de nodige en snelle aanpassingen van de accommodatie. In april 1991 werden 2 nieuwe gravelbanen officieel geopend. In mei 1992 vond er wederom een uitbreiding plaats, nu in de vorm van een mini-tennisbaan met aan de achterzijde een oefenmuur.

Echter ook nu nog kon niet aan de vraag voor voldoende speelruimte worden voldaan, dit resulteerde opnieuw in een uitbreiding van de banen, in eerste instantie baan 7 en 8, in 2004 met baan 9.
Alle banen zijn voorzien van verlichting.

logo-blauw-site

De kantine en kleedgelegenheid zijn verbouwd 2005. Deze zijn uitgebreid en aangepast aan de huidige eisen. Aanvankelijk was de tennishal in handen van Stichting Tennishal de Mossendam. In 2010 is TV de Mossendam eigenaar geworden van alle opstallen (hal, kantine en kleedruimtes). De accommodatie biedt iedereen dus volop gelegenheid om de tennissport te beoefenen. Op de clubavonden kunt u spelenderwijs uw medeleden leren kennen, want gezelligheid staat hoog in het vaandel van de vereniging.

Ook prestatief zijn er verschillende mogelijkheden; competitie, toernooien, clubkampioenschappen, enz. Bovendien kunt u bij de vereniging terecht voor het nemen van lessen, zowel in de zomer als in de winter. In het zomerseizoen kunt u bij alle weersomstandigheden spelen, want naast de 9 buitenbanen kunt u bij slecht weer gebruik maken van de 3 binnenbanen.

In de wintermaanden zijn de binnenbanen verhuurd aan vaste huurders en organiseert de vereniging diverse toernooien verdeeld over het gehele winterseizoen. Sinds een aantal jaren tracht de baancommissie ook in de wintermaanden een aantal buitenbanen bespeelbaar te houden.

 

Zomerlessen 2017

De zomerlessen starten maandag 3 april.

Wil je meer informatie over de lessen? Neem dan contact op met Richard Docter.

Richard is bereikbaar op 06 13165660 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Contact gegevens

Tennisvereniging de Mossendam
De Mossendam 6
7471 SJ Goor
0547-275188 (kantine)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid worden

Lid worden van onze gezellige vereniging?
Leuk, volg onderstaande instructies en het komt allemaal goed.Graag tot gauw, bij ons op het tennispark

Download het aanmeldingsformulier
klik hier om te downloaden

Print het formulier uit, vul het volledig in.
Bezorg het complete formulier op het volgende adres:
Menting 2 - 7471 TK - Goor

U krijgt van ons bericht als wij uw gegevens hebben verwerkt.

FTO Tennis

Tennishal de Mossendam is één van de tennishallen welke wordt gebruikt voor wintercompetitie van de FTO
Voor meer info klik hier om de website van de FTO te bezoeken.
FTO

Facebook